HOME > दिपेंदेंट (dependent)भिसा /पारिवारिक भिसा

家族滞在ビザ
दिपेंदेंट (dependent)भिसा /पारिवारिक भिसा

家族滞在ビザ
दिपेंदेंट (dependent)भिसा /पारिवारिक भिसा

家族滞在ビザは外国人が日本で仕事をしている場合に、就労ビザで働く外国人の配偶者が対象になります。あと子供も日本に呼んで、一緒に暮らししたいと希望することがあります。そのような時に取る在留資格が「家族滞在ビザ」です。

यो भिसा एक जापानमा काम गरिरहेक विदेशीको पति/पत्नी वा विदेशीले उनको बच्चालाइ जापान सँगै बस्न निम्तो पठाउनेलाई दिईन्छ ।

 

家族滞在ビザをもらえるのは、

कसले निर्भर भिसा प्राप्त गर्न सक्छन् ...

 

1、就労ビザで働いている外国人の配偶者と子供

वोर्किंग भिसा भएका विदेशीको पति/पत्नी र बच्चा

または

अथवा

2、留学ビザの留学生の配偶者と子供

अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थी भिसा भएका बिद्यार्थीको पति/पत्नी र बच्चा

 

です。親は家族滞在ビザで呼べません。

आमाबाबुले दिपेंदेंट (dependent)भिसा प्राप्त गर्न को लागि यो असम्भव छ।

 

家族滞在ビザが認められるためのポイントですが、

Để được cấp VISA đoàn tụ gia đình cần lưu ý những điểm sau


1、「扶養を受ける」ことです。

समर्थित गर्न

 

扶養を受ける人は家族滞在ビザをもらう外国人です。

जो विदेशीले आफ्नो निर्वर्मा राख्छ उसले दिपेंदेंट (dependent) भिसा प्राप्त गर्नेछ ।

 

「家族を扶養する意思があること」と「扶養することができる経済力があること」
の2つが大事なポイントです。

"परिवार समर्थन गर्न कारण " र "परिवार समर्थन गर्न पर्याप्त पैसा भएको" देखाउन महत्त्वपूर्ण छ।

 

就労ビザで働く外国人は給料で証明することができますが、留学生にとっては経済力を証明するのが大変だと思います。就労ビザで働いている人も経済力をしっかり証明するのが大事なポイントです。

वोर्किंग भिसा भएका विदेशीले आफ्नो मासिक तलब देखाएर प्रमाण गर्न सजिलो हुन्छ तर अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीलाई प्रमाणित गर्न गाह्रो हुन्छ. आफ्नो तलब द्वारा माथि उल्लेख मामिलामा आफ्नो परिवारलाई सहयोग बारेमा प्रमाणित गर्न महत्वपुर्ण हुन्छ |

 

お金をあまり持っていない人の中には家族滞在の申請をする直前に友達から何十万も借りて、いきなり自分の銀行口座にお金を貯金をしたり、海外にいる両親からいきなり多額の送金をして申請する人がいるようですが、過去の申請資料なども含めて審査されますから、不自然と思われて不許可とされてしまいますので、このような申請はしないようにしてください。

पर्याप्त पैसा नभएका विदेशीहरू आवेदन दिनु अघि आफ्नो साथी वा आमाबाबुलाई पैसा पठाउन सोध्छन् । विगतका रेकर्ड पनि झाच गरिन्छ । त्यसैले अचानक धेरै पैसा एकैचोटी देकौदा अनौठो हुनाले आवेदन अस्वीकृत गरिन्छ। कृपया यस्तो नगरनूहोला ।

●「家族滞在」で呼べる「子」の範囲について
●बच्चाहरुको स्कोप जसलाइ निर्भर भिसमा निमन्त्रणा गर्न सकिन्छ।

家族滞在は、配偶者以外にも子供も呼ぶことができます。子供は基本的に実子です。
ですが、子供は本当の子供以外に「養子」も可能です。

दिपेंदेंट(dependent)भिसा पति/पत्नी बाहेक बच्चाहरुलाई पनि दिइन्छ । बच्चाहरु आफ्नै बच्चा हुनुपर्छ।तर अपनाइएको (adopted)बच्चाले पनि भिसा प्राप्त गर्न सक्छन्।

 

養子は6歳以上の年齢でも大丈夫です。年齢制限がありません。10歳、15歳、17歳の用紙でも大丈夫なんです。また、認知されている子供でもOKです。「家族滞在」の子供の範囲は広いですね。

पालेको(adopted ) बच्चा विरुद्ध कुनै उमेर प्रतिबन्ध छैन, ६वर्स माथिको पनि स्वीकार्य छ। बच्चा 10, 15, वा १७वर्षको भने पनि कुनै समस्या छैन।स्वीकारिएको बच्चामा खासै आदि हुदैन ।दिपेंदेंट(dependent) भिसा आवेदन दिनेको भिसा स्कोप व्यापक छ।

 

家族滞在の審査ポイント 子供を呼ぶ場合

बच्चा लाइनिमन्त्रणा गर्दाको महत्त्वपूर्ण बुँदा


子供を家族滞在で呼ぶ場合は、年齢が問題になります。実務上の経験では子供が高校を卒業してしまっている場合、つまり18歳以上の場合は、なぜ「家族滞在」で日本に呼ぶのか?を合理的に入国管理局に説明をしない限り、許可は出ないと考えられます。

20歳に近くなればなるほど、「親に扶養を受ける」のではなく、日本に来て仕事をすることが目的ではないか?と入国管理局に判断されてしまうからです。ですので、一般的に考えれば子供の年齢が上がっていくにつれて許可の可能性が低くなります。

दिपेंदेंट(dependent) भिसामा निमन्त्रणा गर्दा बच्चाको उमेरफो कुरा अाउछ। बच्चालाई जापान बोलाउनुको कारणको राम्रो संग व्याख्या नगरी भिसा प्रदान पाउन गाह्रो छ।किनभने अध्यागमन ब्यूरोको विचार अनुसार 18 वर्षमाथिको बच्चा कामको लागि जापान आउछन् ।किनभने अध्यागमन ब्यूरोको विचार 18 वर्षको बच्चा कामको लागि जापान आउछ।

 

16歳、17歳の母国で高校生の子供の場合でも、なぜ日本語ができないのに、いまさら日本に来るのか?母国で高校を卒業してから、日本に「留学」で来ればいいのではないですか?と入国管理局は言ってきます。

16 वा 17 वर्षको बालबालिका आफ्नै देशमा  विद्यालयमा पढिरहेका छनभने  , अध्यागमन ब्यूरोले  "आफ्नो बच्चा  जापानी बोल्न सक्दैन  तापनि जापान आउन आवश्यक के छ ?" "किन आफ्नो बच्चा स्कुल  सकाएर  उच्च शिक्छ्याको लागि  अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीक  रूपमा जापान आउदैनन् ? "भन्न सक्छ

 

ですので、なぜ“今”日本に来る必要があるのか?さらに日本に来たら学校はどうするのか?今後の教育計画を説明することが必要です。

त्यसैलेजापान आउनक करण र जापान आएपछिर उच्च शिक्षाक योजनाको बारेमा व्याख्या गर्न आवश्यक छ।

 

また、別のケースで家族滞在の許可が難しくなるケースとしては、親と子が一緒に日本に来るのではなく、親だけ最初に日本に来て、数年後に子供を日本に呼ぶ場合です。なぜ数年後に子供を日本に呼ぶのが難しいのか?入国管理局はこう考えます。

आमाबाबु पहिलो जापान आउने र आफ्नो बच्चा केही वर्षपछि आमन्त्रण गर्दा संकाको कारणले भिसा प्राप्त गर्न गाह्रो हुन्छ ।

・なぜ今まで子供は母国で別の人が養育していたのか?

・किन बच्चाहरू अर्को व्यक्ति द्वारा हुर्काएको छ?

・なぜ今から日本で養育しなければいけないのか?

・र किन अहिले बच्चाहरू जापानमा हुर्काउने ?

ですので、どのように事情が変って日本に子供を呼ぶ必要があるのかを合理的に説明する必要があります。そして、絶対に就労目的ではないことを説明する必要があります。そうでなければ家族滞在は許可されません。

कसरी अवस्था परिवर्तन भयो र किन आमाबाबुले आफ्नो बच्चा आमन्त्रण गर्न राम्रो संग व्याख्या गर्न आवश्यक छ। जापानमा काम गर्ने उधेस्यले बिल्कुल हैन भनेर व्याख्या गर्न जरुरि छ । अन्यथा, आवेदन अस्वीकृत हुनेछ।

●留学生の家族滞在ビザ
●अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीको दिपेंदेंट(dependent) भिसा

留学生が妻(夫)や子供を日本に呼びたい場合に、配偶者や子を扶養することができる経済力の証明、つまり「お金には困りませんよ」という証明をすることは必須であり、その証明が難しい留学生は多いのではないでしょうか?

यदि अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीले उनको पति/पत्नी वा बच्चालै आमन्त्रण गर्न चाहनुहुन्छ भने अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीसंग आफ्नो परिवारको हेरचाह गर्न पर्याप्त पैसा छ भनेर प्रमाणित गर्नू पर्छ। तर यो गाह्रो हुन्छ |

 

まず、留学生の家族滞在は大学生、大学院生、専門学校生のみ認められ、日本語学校の留学生の家族滞在は認められません。

केवल स्नातक(विस्वविध्यालय)विद्यार्थी वा व्यावसायिक स्कूलका विद्यार्थीहरुले दिपेंदेंट (dependent) भिसाको निवेदन दिन सक्छन । जापानी भाषा विद्यालयका विद्यार्थीहरुले गर्न सक्दैन।

 

入国管理局は、留学生の家族の入国審査では、留学生の扶養能力を十分に審査すると言っています。なぜなら留学生はアルバイトしかできないので、お金がないのにどうやって日本で生活するのですか?と入国管理局は考えています。

अध्यागमन ब्यूरोले अन्तरास्ट्रिय विद्यार्थीले ,उनको परिवारको समर्थन गर्न सक्ने/नसक्ने  क्षमता जाँच्छन । अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीले जापानमा  मात्र पार्ट टाईमको कम गर्न अनुमति पाएको हुन्छ र  अध्यागमन ब्यूरोले  कसरि  परिवारको  समर्थन गर्न पर्याप्त पैसा  कमाउने बारेमा आश्चर्य जनाउछ ।

 

母国から妻や夫、子供が日本に入国する時は厳しく審査されます。厳しいとは言っても許可も出ているケースが多いので安心してください。ちゃんと証明できれば、ちゃんと許可が出るのです。

विदेशीले  आफ्नो पति/पत्नी  वा बच्चालाई जापानमा निमंत्रना गर्दा कडा जांच हुन्छ । तर, कति विदेशीले  सजिलै  भिसा प्राप्त गर्न सक्छन्। त्यसैले स्नायु हुनु पर्दैन। व्याख्या र प्रमाण पर्याप्त छ  भने, आवेदन स्वीकृत गरिनेछ।

 

留学生の家族滞在は、実際どのくらいの資金があればよいのか?基準は正式に公表されていませんのでわかりませんが、経験上で言えば、今後1年間の生活費があれば十分と考えられます。1年間の生活費があることを証明できれば通常は許可が出るはずです。
アルバイト、家族、親族の援助、貯金の残高、奨学金などの総額が1年分の生活費くらいになると経済的な証明ができれば、「家族滞在」の申請は可能です。総額が200万円以上になれば問題はないと判断します。(200万以下でも絶対ダメというわけではありません)

अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीले परिवार समर्थन गर्न कति पैसा  हुनुपर्छ? यसलाई आधिकारिक घोषणा गरिएको छैन तर, हाम्रो अनुभव अनुसार,यो वार्षिक जीविका  खर्च  बराबर रकम  हुन पर्याप्त छ |विदेशी वार्षिक जीविक खर्च भएको प्रमाणित गर्न सक्नुहुन्छ भने, भिसा आवेदन शायद स्वीकृत गरिनेछ।

 

アルバイトの給料は計算に入れてもOKです。

पार्ट टाईमको तलब समावेस गर्न मिल्छ |

 

親や親族、知人から金銭的援助を受けられる場合は、その人との関係性、援助に至った経緯を説明し、さらに今後も継続して援助することが確実だと証明する必要があります。

विदेशीले आमाबाबु, नातेदार, साथीभाई बाटको सहयोग प्राप्त गर्न सक्छन्| यस मामलामा, सहयोगीकर्ता र  विदेशीलेको सम्बन्द र समर्थनका  कारण व्याख्या गर्न र भविस्यमा पनि गरिरहने प्रमाणित गर्न आवश्यक छ।

 

お金の流れも重要ですので、友達などからお金を借りて銀行に入金しても、不可解なお金と判断され不許可になる可能性が高くなります。

पैसाको चलखेल पनि महत्त्वपूर्ण छ। विदेशीले सथिसंगा पैसा मागेर आन्फो बैंकमा गर्नु ठिक मानिदैन र भिसा अस्वीकृत गरिन्छ |

 

家族滞在は仕事をすることが認められていませんが、資格外活動許可をとれば週28時間までアルバイトが可能です。

दिपेंदेंट (dependent)भिसा भएकाहरुले " निवास स्थिति अन्तर्गत अनुमति भन्दा अन्य कार्यमा संलान्गता परमिट" नपाए सम्म कतैपनि काम गर्न मिल्ने छैन र येस्मा विदेशीले हप्तामा 28 घण्टा काम गर्न सक्छन्|

 

ときどき、時間を守らないでかなりの時間を働いている人がいますが、その時は問題なくても(違法なんですが)、更新をする時や永住、帰化をとりたい時に問題になってしまう場合も多いです。

केही विदेशीहरू हप्तामा 28 घण्टा भन्दा बढी काम गर्छन ,यो अवैध हो र यसले भिसा थप्दा , निवासी भिसा प्राप्त गर्दा वा जापानी नागरिकतामा समस्या हुनेछ।

 

納税証明書に年収がでますので、働き過ぎだとすぐにわかってしまいますから。実際私は家族滞在ビザの人が働き過ぎでビザ更新ができなくなった人をたくさん知っています。

विनियमन घण्टा भन्दा बढी काम कर भुक्तानीको प्रमाणपत्र मा वार्षिक आय गरेर बाहिर स्थापित गरिनेछ। हामी किनभने माथि उल्लेख गरिएको कारण नविकरण सक्ने छैन धेरै मानिसहरू थाह छ।

電話で相談の申込みをする

फोन बाट

Tokyo area : 03-3831-2505

Nagoya area : 052-446-5087

受付時間:平日 9時~20時 / 土日 9時~18時 ※祝日,国民の休日,12月30日~1月3日は除く。

हाम्रो अफिस समयमा फोन गर्नु गएमा पछि परामर्श लिन सक्नु हुन्छ |

अफिस समाए सोमबार देखि सुक्रबार ९:००-२०:०० र  सनिबार/आइतबार   ९:००-१८:००

छुट्टी बाहेक 30 डिसेम्बर देखि 3.जनवरी सम्म

Form Đăng kí qua mạng Internet